Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Ben Bruikman

Ben Bruikman

Horeca Manager

Personalia

Leeftijd
63 jaar

Video

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Vaardigheden en competenties
Ik ben een hard werkende, zeer veelzijdige ervaren Business analist en horeca manager, met vele neventaken, pragmatisch, innovatief, leergierig, natuurlijke leider. Ik werk systematisch, klant- , doel en resultaatgericht zowel zelfstandig als in teamverband. Ik heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, analytisch vermogen, trainingen schrijven en geven, hoog werk- en denkniveau, en kan goed een team opbouwen en aansturen.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Ik ben: Zeer veelzijdig en ervaren horecamanager en Business analist, met veel neventaken erbij in de laatste jaren, klantvriendelijk, flexibel, Loyaal, resultaatgericht, makkelijk benaderbaar, leergierig, rechtvaardig, verantwoordelijk, communicatief vaardig, vasthoudend, een natuurlijke leider (people manager) en sportief.
Ik werk: systematisch, gast- , doel en resultaat gericht, zowel zelfstandig als in een team.
Ik heb: groot verantwoordelijkheidsgevoel, groot servicegerichtheid gevoel, geen 9:00-17:00 gevoel, hoog werk- en denkniveau, en heb een winnaarsmentaliteit.
Ik durf: te ondernemen en verantwoorde risico’s te nemen.
Ik zoek: een organisatie waar resultaat en mensgericht gewerkt wordt, zodat we samen naar een doel kunnen gaan werken. Ik ben sterk in het creëren van een sterk team, door middel van coachen en in het maken en geven van trainingen.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • opleidingscoördinator
Sector(en):
  • Horeca
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Werkervaring
Business Analist & Sales support IKEA FOOD Nederland, April 2007 tot oktober 2015
Creëren van de database van het kassa- en voorraadbeheersysteem
Opzetten van een headoffice system voor alle IKEA landen. Int. Super user.
Ik schrijf en geef trainingen aan de nieuwe business analisten van alle IKEA landen.
Ik maak wekelijks en maandelijks analyses voor het management Ontwikkeling van het aansluiten van een handheld op het kassasysteem
Ondersteunen van de stores met het draaien van rapporten op maat en training in hoe de rapportages te lezen en er mee te werken voor de managers.
Beheren HOREKO Receptuurprogramma, waar ook de klant de allergenen kan vinden.
Dagelijks contact voor de stores en leveranciers voor alle voorkomende vragen.
Maak weekbericht met daarin de zaken die van belang zijn voor alle vestigingen.
Ben ook verantwoordelijk voor de communicatie zoals fotoborden, streamers, folders, vitrine kaarten, racklables en alle IKEA FOOD communicatie op het internet etc.
Bouwen en beheren van de intranet pagina voor IKEA FOOD.
Restaurant manager en Team manager in diverse stores, juni 1992 – april 2007
Verantwoordelijk voor de voedselveiligheid
Het aansturen begeleiden en opleiden van een groep van ongeveer 70 medewerkers.
Maken van Businessplan en opstellen van budgetplan voor de afdeling, bewaken en bijsturen gedurende het budgetjaar. Omzetdoelstellingen, marge, kosten en resultaatdoelstellingen moeten zo goed mogelijk gehaald worden.
Verantwoordelijk voor de Zweedse uitstraling van de afdeling en het assortiment.
Verantwoordelijk voor de goede klantbeleving, zodat de klant het verkoopproces kan hervatten met een glimlach en een goed gevoel. Er voor zorgen dat de klant het bezoek aan IKEA ervaart als een dagje uit. Waardoor we een goede ondersteuning zijn aan het totale koopproces van de klant in de store.


HEMA Assistent restaurant leider, augustus 1988 – juni 1992
Verantwoordelijk voor de voedselveiligheid
Het aansturen begeleiden en opleiden van een groep van ongeveer 50 medewerkers in samenwerking met de restaurant leider.
Het halen van de gestelde budgetten, en het bijsturen daar waar nodig.
Verantwoordelijk voor de uitstraling van het restaurant en het assortiment.
Zorgen voor een positieve klantbeleving.
HEMA Coffee shop leider, augustus 1984 – augustus 1988
Verantwoordelijk voor de voedselveiligheid
Het aansturen begeleiden en opleiden van een groep van ongeveer 20 medewerkers .
Het halen van de gestelde budgetten, en het bijsturen daar waar nodig.
Verantwoordelijk voor de uitstraling van de Coffee shop en het assortiment.
Zorgen voor een positieve klantbeleving.
HEMA Banket bakker
Verantwoordelijk voor de voedselveiligheid op de afdeling in samenwerking met de collega’s.
Produceren van het assortiment volgens de recepturen, met de juiste uitstraling.

Opleidingen

Opleidingen
Management opleiding voor IKEA, Hoge school Amsterdam, met certificaat(1997).
V.B.O.B. 2e en 1e bediende banket bakker, beide diploma’s behaald (1982 en 1984).
MBO-Civiele Diensten, diploma behaald (1981).
MHS Rooie pannen 1 jaar, geen diploma (1978).
Mavo 4, diploma behaald (1977).
Cursussen o.a.
SVH Café Bedrijf, Horeca handelskennis, Restaurant bedrijf,diploma behaald (1985).
HEMA Management training, certificaat behaald (1989)
SVH Sociale Hygiëne, certificaat in bezit (1994).
Scheidegger training Word&Excel , certificaat behaald (1999).
AMC Excel training voor gevorderden, certificaat behaald (2012).

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Interesses en Hobby’s
Geïnteresseerd in het nationale en wereldnieuws en het milieu.
Sport: Wielrennen en in winter mountainbiken , Bowlen. Kijk graag naar voetbal en schaatsen.
Muziek: Jazz, jaren 60 en 70, en populaire muziek.
Whisky: verzamel en proef whisky en zoek daarvan alle info bij elkaar.

Werkgebied

  • Rijen 50km
Talentcard®