• Werkzoekend: Ja
  • Zichtbaarheid: Openbaar
  • Delen:
Een professioneel loopbaanprofiel maak je op At Monday

Werkervaring

2013 – dec 2014 Rademaker B.V. (Reoloog)
- Bakkerijmachine bouwers voorzien van technologische achtergrond informatie. Het uitvoeren van research op de gebieden van: reologie, reiniging & desinfectie en materialen.
- Bakkerijtechnologen en Sales adviseren op het gebied van reologie, reinigen & desinfecteren.
- Praktisch onderzoek uitvoeren en troubleshooten bij klanten wereldwijd.
- Rapportage en presentatie aan klanten.
- Samenwerken aan (internationale) onderzoeksprojecten met universiteiten en researchinstituten.
- Zelfstandig onderzoek verrichten: management van onderzoek, leiding geven aan tijdelijke projectteams, proefopzet uitvoering, (statistische) data analyse, rapportage en presentatie.

2008 – 2013 Caldic Ingredients (QA / Applicatie Technoloog)
- Verantwoordelijk voor het applicatie / kwaliteitscontrole lab.
- Adviseren van productmanagers inzake product technologieën.
- Ontwikkelen cq. typeren van functionele blends, voornamelijk op basis van hydrocolloïden. Hierbij gebruikmakend van diverse onderzoeksmethodieken zoals reologie en textuuranalyse.
- Applicatieonderzoek voor alle markten, zoals: bakkerij, zuivel, sportvoeding, vlees en convenience voeding.
- Ontwikkelen van analytische methodes benodigd voor kwaliteitsanalyses.
- Receptuurbeheer middels het software pakket Bestmix.
- Troubleshooting en advisering bij klanten inzake applicaties en functionele ingrediënten.
- Produceren van functionele blends op semi-industriële schaal.
- Begeleiden van proefproducties bij klanten.
- Organiseren van interne smaakpanels en de verwerken van de gegenereerde data.
- Bijhouden kwaliteitssysteem, interne/externe audits, specificatiebeheer.
- Klachtenafhandeling en behandeling van questionnaires

2006 – 2008 Hulshof’s Proteïne Technologies te Lichtenvoorde (QA – R&D Technoloog)
- Onderhoud HACCP systeem, interne en externe audits.
- Begeleiden/trainen van werknemers op gebied van kwaliteit, product- / proceskennis en hygiëne.
- Ontwikkeling van nieuwe collageen producten en applicaties i.s.m. externe bedrijven en/of instituten zoals Stork Townsend, Stephan Machines en NIZO.
- Onderzoek naar fysisch chemisch en sensorisch gedrag van collageen in vlees.
- Afhandeling van marktklachten.

2004 - 2006: CSM PURAC Biochem te Gorinchem (Applicatie Technoloog Meat & Poultry)
- Applicatieonderzoek van melkzuur(derivaten) met als doel het verlengen van houdbaarheid en/of het verbeteren van fysische eigenschappen van vlees en kip.
- Smaaktesten en maskeren van smaakprofielen.
- Wereldwijd ondersteunen van sales en service m.b.t. bovenstaande gebieden.

2001 - 2004 : Stork PMT te Boxmeer (Research Technoloog)
- Onderzoek naar koelprocessen: optimalisatie, nieuwe ontwikkelingen en validatiestudies bij klanten.
- Microbiologisch onderzoek bij slachterijen.
- Vleestechnologisch onderzoek, m.n. op het gebied van malsheid.
- Oplossen van storingen aan machines in slachterijen, optimalisatie van en sleutelen aan vleesbewerkingsmachines.
- Wetgeving: onderzoek naar wet- en regelgeving (HACCP, IKB) m.b.t. slachtprocessen en vleesverwerkende processen.
- Adviserende functie op deze gebieden en CCP beheersing naar klanten toe.
- Zelfstandig onderzoek verrichten: management van, leiding geven, proefopzet, uitvoering, (statistische) data analyse, rapportage en presentatie.

1988 – 2001 : Mead Johnson B.V. te Nijmegen (Chemisch analist / Productontwikkelaar)
- Chemisch en microbiologische analyses aan voedingsmiddelen.
- Productontwikkeling, opzet van smaakpanels en klachtenafhandeling.

Werkervaring

2013 – dec 2014 Rademaker B.V. (Reoloog)
- Bakkerijmachine bouwers voorzien van technologische achtergrond informatie. Het uitvoeren van research op de gebieden van: reologie, reiniging & desinfectie en materialen.
- Bakkerijtechnologen en Sales adviseren op het gebied van reologie, reinigen & desinfecteren.
- Praktisch onderzoek uitvoeren en troubleshooten bij klanten wereldwijd.
- Rapportage en presentatie aan klanten.
- Samenwerken aan (internationale) onderzoeksprojecten met universiteiten en researchinstituten.
- Zelfstandig onderzoek verrichten: management van onderzoek, leiding geven aan tijdelijke projectteams, proefopzet uitvoering, (statistische) data analyse, rapportage en presentatie.

2008 – 2013 Caldic Ingredients (QA / Applicatie Technoloog)
- Verantwoordelijk voor het applicatie / kwaliteitscontrole lab.
- Adviseren van productmanagers inzake product technologieën.
- Ontwikkelen cq. typeren van functionele blends, voornamelijk op basis van hydrocolloïden. Hierbij gebruikmakend van diverse onderzoeksmethodieken zoals reologie en textuuranalyse.
- Applicatieonderzoek voor alle markten, zoals: bakkerij, zuivel, sportvoeding, vlees en convenience voeding.
- Ontwikkelen van analytische methodes benodigd voor kwaliteitsanalyses.
- Receptuurbeheer middels het software pakket Bestmix.
- Troubleshooting en advisering bij klanten inzake applicaties en functionele ingrediënten.
- Produceren van functionele blends op semi-industriële schaal.
- Begeleiden van proefproducties bij klanten.
- Organiseren van interne smaakpanels en de verwerken van de gegenereerde data.
- Bijhouden kwaliteitssysteem, interne/externe audits, specificatiebeheer.
- Klachtenafhandeling en behandeling van questionnaires

2006 – 2008 Hulshof’s Proteïne Technologies te Lichtenvoorde (QA – R&D Technoloog)
- Onderhoud HACCP systeem, interne en externe audits.
- Begeleiden/trainen van werknemers op gebied van kwaliteit, product- / proceskennis en hygiëne.
- Ontwikkeling van nieuwe collageen producten en applicaties i.s.m. externe bedrijven en/of instituten zoals Stork Townsend, Stephan Machines en NIZO.
- Onderzoek naar fysisch chemisch en sensorisch gedrag van collageen in vlees.
- Afhandeling van marktklachten.

2004 - 2006: CSM PURAC Biochem te Gorinchem (Applicatie Technoloog Meat & Poultry)
- Applicatieonderzoek van melkzuur(derivaten) met als doel het verlengen van houdbaarheid en/of het verbeteren van fysische eigenschappen van vlees en kip.
- Smaaktesten en maskeren van smaakprofielen.
- Wereldwijd ondersteunen van sales en service m.b.t. bovenstaande gebieden.

2001 - 2004 : Stork PMT te Boxmeer (Research Technoloog)
- Onderzoek naar koelprocessen: optimalisatie, nieuwe ontwikkelingen en validatiestudies bij klanten.
- Microbiologisch onderzoek bij slachterijen.
- Vleestechnologisch onderzoek, m.n. op het gebied van malsheid.
- Oplossen van storingen aan machines in slachterijen, optimalisatie van en sleutelen aan vleesbewerkingsmachines.
- Wetgeving: onderzoek naar wet- en regelgeving (HACCP, IKB) m.b.t. slachtprocessen en vleesverwerkende processen.
- Adviserende functie op deze gebieden en CCP beheersing naar klanten toe.
- Zelfstandig onderzoek verrichten: management van, leiding geven, proefopzet, uitvoering, (statistische) data analyse, rapportage en presentatie.

1988 – 2001 : Mead Johnson B.V. te Nijmegen (Chemisch analist / Productontwikkelaar)
- Chemisch en microbiologische analyses aan voedingsmiddelen.
- Productontwikkeling, opzet van smaakpanels en klachtenafhandeling.

Lees meer

Opleiding

HAS Levensmiddelentechnologie (deeltijd) aan de Hogere Agrarische School Den Bosch.
Studierichting: procestechniek. Producttechnologieën: zuivel, groente en fruit.
- Propedeuse (diploma)
- Ingenieursfase (certificaat)

MLO Analytische Chemie (diploma) aan de Hogeschool Interstudie te Arnhem.

Gevolgde cursussen:

2013 - 2014 : Deeg Reologie en Bakkerijtechnolgie, A. Gort Consultancy te Zwijndrecht
2011 : Intern Auditten, Precon te Bunnik
2009 : Rheologie, Escolab te Bunnik
2005 : Meat Ingredients, Leatherhead Food Institute, Leatherhead, UK.
2002 : Proceskennis en technologie pluimvee te Boxmeer
2000 : Acceptatietesten van informatiesystemen, Intermediair, te Maarssenbroek
1999 : Sensorisch testpanel, Mead Johnson B.V., te Nijmegen
1994 : Probleemherkenning in Liquid Chromatography, Hewlett Packard, te Amstelveen
1994 : Inleiding in de HPLC (nivo 1), Chrompack Nederland B.V., te Bergen op Zoom
1992 : Atomaire Absorptie Spectrometrie aan de TU Delft, te Delft
1991 – 1992 : Chemometrie aan de Hogeschool Gelderland, te Arnhem

Opleiding

HAS Levensmiddelentechnologie (deeltijd) aan de Hogere Agrarische School Den Bosch.
Studierichting: procestechniek. Producttechnologieën: zuivel, groente en fruit.
- Propedeuse (diploma)
- Ingenieursfase (certificaat)

MLO Analytische Chemie (diploma) aan de Hogeschool Interstudie te Arnhem.

Gevolgde cursussen:

2013 - 2014 : Deeg Reologie en Bakkerijtechnolgie, A. Gort Consultancy te Zwijndrecht
2011 : Intern Auditten, Precon te Bunnik
2009 : Rheologie, Escolab te Bunnik
2005 : Meat Ingredients, Leatherhead Food Institute, Leatherhead, UK.
2002 : Proceskennis en technologie pluimvee te Boxmeer
2000 : Acceptatietesten van informatiesystemen, Intermediair, te Maarssenbroek
1999 : Sensorisch testpanel, Mead Johnson B.V., te Nijmegen
1994 : Probleemherkenning in Liquid Chromatography, Hewlett Packard, te Amstelveen
1994 : Inleiding in de HPLC (nivo 1), Chrompack Nederland B.V., te Bergen op Zoom
1992 : Atomaire Absorptie Spectrometrie aan de TU Delft, te Delft
1991 – 1992 : Chemometrie aan de Hogeschool Gelderland, te Arnhem

Lees meer

Vaardigheden

  • Rijbewijs

    B - Personenauto, AM - Brommer en scooter

  • Talenkennis (spreken)

    Duits (Goed), Engels (Goed)

  • Talenkennis (schrijven)

    Duits (Goed), Engels (Goed)

Hobby's & interesses

Fotografie
Bonsai
Wandelen
Fietsen

Hobby's & interesses

Fotografie
Bonsai
Wandelen
Fietsen

Eigenschappen

Gedreven en enthousiaste persoonlijkheid, gericht op mensen van alle niveaus. Ik werk nauwkeurig zonder dat dit ten koste gaat van mijn werktempo en stel openheid zeer op prijs. Kan zowel zelfstandig als in een team werken. Op mijn vakgebied heb ik een brede ervaring die niet alleen is toegespitst op vlees, groente/fruit, zuivel en bakkerij technologie maar ook de vakgebieden analytische chemie, reologie, microbiologie en kwaliteit management behelst.

Eigenschappen

Gedreven en enthousiaste persoonlijkheid, gericht op mensen van alle niveaus. Ik werk nauwkeurig zonder dat dit ten koste gaat van mijn werktempo en stel openheid zeer op prijs. Kan zowel zelfstandig als in een team werken. Op mijn vakgebied heb ik een brede ervaring die niet alleen is toegespitst op vlees, groente/fruit, zuivel en bakkerij technologie maar ook de vakgebieden analytische chemie, reologie, microbiologie en kwaliteit management behelst.

Lees meer

Mijn actuele situatie

  • Functie: R&D Engineer
  • Sector: Techniek
  • Carrièreniveau: Ervaren
  • Beschikbaar vanaf: Per direct

Ik ben op zoek naar

  • Situatie: Werkzoekend
  • Functie: R&D Engineer
  • Sector: Algemeen
  • Dienstverband: Vast, Tijdelijk, Interim
  • Salaris: 3.500 - 5.000
  • Aantal uren: 32-40 uur

Mijn werkgebieden

Mijn documenten