Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Rene Roeten

Rene Roeten

projectmanager ICT

Personalia

Leeftijd
56 jaar

Video

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ik ben een enthousiaste, proactieve teamspeler, en een op HBO functionerende projectmanager met ruime werkervaring op het gebied van projectmanagement. Met mijn goed ontwikkeld analytisch denkvermogen. Ben ik gedreven als het gaat om het realiseren van bedrijf brede en eigen doelen. Ik stuur op voortgang, denk vaak proactief mee en door mijn open communicatie, stel ik mijn teamleden in de gelegenheid, op een positieve manier het beste uit zichzelf te halen. Zoek de stakeholders op, en bezit een aanstekelijk enthousiasme voor het vak. Ik bekijk zaken vaak positief kritisch, kan communicatief vaardig issues naar voren brengen en zet regelmatig mijn gevoel voor humor in om zaken in beweging te krijgen. Werkplezier, samenwerking en commitment staan bij mij dan ook hoog in het vaandel.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Communicatief sterk, Groot doorzettingsvermogen, Financieel onderlegd, Enthousiast en gemotiveerd, Empathisch vermogen, Systematisch en punctueel, Stressbestendig, Gepassioneerd denker, verteller
en verbinder, Analytisch, Strategisch, Innovatief, Organisatie sensitief en Resultaat gestuurd

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • programmeur internet
Sector(en):
  • ICT
Carrièreniveau:
  • Leidinggevend
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Ziggo Zakelijk B.V.

- Projectleiding
- Uitbrengen van rapportages t.b.v. management op basis van Prince II
- Aansturing/leiding geven over het projecten team
- financieel verantwoordelijk projecten
- planning verantwoordelijk en afstemming met interne en externe partijen
- Het implementeren/upgraden van infrastructuren zowel hardware als softwarematig
- verbindingen tot stand brengen tussen verschillende locaties (internet /telefonie/VOIP)

Als project Leader binnen Ziggo Zakelijk heb ik mijzelf toegelegd op de realisatie van Zakelijke klant aansluitingen binnen de footprint van Ziggo. Ik heb in korte tijd veel projecten (+/- 35 tegelijk) bij grote alsmede kleine klanten onderhanden gehad, projecten variërend tussen realisatie van o.a. internet pro, ISDN30 en 2, E-VPN, TOM (televisie op maat) en TOM (i) (televisie op maat interactief), het plannen van uitvoer t.b.v. Civiele werkzaamheden, alsmede de uiteindelijk installatie bij de eindklant, waren dan ook deel van mijn dagelijkse werkzaamheden.

(1 mei 2005 – 1 nov 2012)
Pink Roccade, Getronics, KPN Zakelijke markt

- Projectleiding
- Uitbrengen van rapportages t.b.v. management op basis van Prince II
- Aansturing/leiding geven over het projecten team
- financieel verantwoordelijk projecten
- planning verantwoordelijk en afstemming met interne en externe partijen
- Het implementeren/upgraden van infrastructuren zowel hardware als softwarematig
- verbindingen tot stand brengen tussen verschillende locaties (internet /telefonie/VOIP)

Als project manager binnen Getronics/KPN heb ik mijzelf toegelegd op het beheren/upgraden en managen van infrastructuren. Ik heb in korte tijd veel projecten bij grote klanten onderhanden gehad, waarbij initiatiefrijk, doorzettingsvermogen, veerkrachtigheid en leidinggeven hoog in het vaandel stonden. Vanuit mijn brede technische achtergrond, en het opzetten van ICT infrastructuren in het algemeen heb ik mijzelf ontwikkeld als een technisch projectleider die op basis van de Prince II methodiek zijn projecten start, manage en afrond. Budget bewaking, planning en verantwoordelijkheid zijn daarom ook mijn drijfveren waarop ik mijn team motiveer en op basis van gelijkheid zaken initieer. “hands on”, pragmatisch, Humor en uitdagingen aannemen, zijn dan ook essentiële onderdelen die mij als projectmanager drijven.

(1 juli 1997 – 1 april 2005)
Ten Klei DM – Hoofd Systeembeheer
Vanuit mijn interesse voor computer systemen heb ik in 1997 gekozen om mijn grafische carrière om te buigen naar een carrière in het systeembeheer. Daarbij heb ik mij al snel ontwikkeld van assistent systeembeheerder tot hoofd systeembeheer bij Ten Klei Direct Mail. Door het belang van computer systemen in het primaire proces van Ten Klei, is de systeembeheerfunctie sterk verweven met de gehele organisatie. Mijn werkzaamheden en ervaring zijn dan ook zeer divers,. Periodiek besteed ik tijd aan visieontwikkeling over de rol die ICT binnen Ten Klei speelt. Deze visie zet ik vervolgens om in een begroting en budgetplanning. Na overleg met de directie vertaal ik de visie naar concrete investeringsplannen voor nieuwe systemen. Als hoofd systeembeheer ben ik verantwoordelijk voor de aanschaf van alle software en hardware die binnen Ten Klei wordt gebruikt. Hieronder valt het onderzoeken van de alternatieven en selecteren van de juiste omgevingen, de contacten en onderhandelingen met leveranciers en het licentie beheer. Na uitrol lever ik eerste, tweede en derde lijns helpdesk ondersteuning aan interne en externe klanten. Deze ondersteuning verleen ik zowel voor standaard kantoorapplicaties als voor complexe netwerkoplossingen. Indien nodig verzorg ik ook trainingen aan de gebruikers.

(1 juli 1997 – heden)
Owner Roetennet.com (www.roetennet.com)
Bouw en onderhoud van sites en kleine netwerken
Als hobby heb ik over de afgelopen jaren vele individuen en kleine bedrijven geholpen bij het opzetten en beheren van (draadloze) netwerken. Daarbij heb ik ook zelf werkstations en servers gebouwd (op basis van componenten) om optimaal te voldoen aan de prijsprestatie wensen voor deze mensen. Ook heb ik in de loop der tijd vele sites ontwikkeld en in beheer op mijn persoonlijke hosting omgeving.

Opleidingen

MCSE - on Windows Server 2003
Prince 2 Foundation
ITIL V2 Foundation
IPMA-C
Administrator UNIX (Solaris)
Mavo-4
Grafisch Lyceum Amsterdam
Getronics University
Rijbewijs BE

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

KNHS (paarden sport)
Bass leraar
Bassist in een partyband (www.fool4dance.nl)
Hockey
Tennis
Reparaties iPhone’s

Werkgebied

  • Alkmaar 50km
Talentcard®