Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Paul van Giersbergen

Paul van Giersbergen

Financieel directeur / group- en businesscontroller

Personalia

Leeftijd
55 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Duits
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Prestatie- en resultaatgerichte professional met ruime managementervaring in financiën, strategische acquisties, start-ups en verandermanagement binnen diverse bedrijfstakken. Vervult een financieel management rol als business partner met een brede kijk op de organisatie en haar strategie. Creëert draagvlak en is ervaren in het optimaliseren van processen en het bouwen, coachen en leidinggeven aan uitstekend presterende teams. Drijvende kracht achter strategische planningsprocessen, projectcontrol, risk management, benchmarking, financiële communicatie en M&A activiteiten. Levert tijdig betrouwbare en relevante managementinformatie op, ontwikkelt en optimaliseert stuurinformatie en is ervaren in multi-site closing, ERP implementaties en cashflowbesturing.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Verbindende en energieke teamspeler, ondernemend en gericht op duurzaam succes, flexibel, zelf startend, nieuwsgierig en hands-on.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • administrateur
  • hoofd administratie
  • salarisadministrateur
Sector(en):
  • ICT
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

06/2012-07/2014 Ordina (www.ordina.nl)
Ordina is een kennisleverancier (projecten, detachering en consultancy) op het snijvlak van business en ICT. Ordina is beursgenoteerd met een omzet in 2012 van € 400 miljoen.

11/2013-07/2014 Groupscontroller & divisiecontroller T&C en Commercie
Verantwoordelijkheden: Naast de groupscontrollersactiviteiten, verantwoordelijk voor het opstellen van de managementinformatie van de divisies T&C en Commercie, inclusief strategische analyses, budgettering, voortschrijdende forecasts, projectanalyses en de relevante key performance indicators. Businesspartner en MT lid divisies T&C en Commercie. Onderhouden en aanscherpen van risico management, project informatie en cash based informatie. Selectie en implementatie nieuw ERP systeem. Leiding geven aan 3 business controllers. Rapporterend aan CFO Ordina.

06/2012-11/2013 Groupscontroller & directeur IR
Verantwoordelijkheden: Opleveren maandelijkse financiële en managementrapportages aan de RvB en op kwartaalbasis aan de RvC. Opzetten, coördineren en uitvoeren (strategische) planningsprocessen, waaronder budgettering, forecasting en strategievoering. Opleveren IFRS gebaseerde externe rapportages en onderhouden groepsbrede contacten met de externe accountant, fiscalisten, bank(analisten) en aandeelhouders. Rapporterend aan CFO Ordina.

Belangrijkste resultaten:
- Optimaliseren afdeling Control door o.a. scheiding Business, Financial en Project Control, verbetering processen en managementinformatie.
- Nieuwe organisatiestructuur Ordina doorgevoerd in managementinformatiesystemen en de consolidatie- en risk management processen.
- Implementatie projectcontrol.
- Opleveren jaarverslagen en jaarrekeningen 2012 en 2013.
- Coaching Financieel directeur Ordina België/Luxemburg.

07/2007-05/2012 USG People (www.usgpeople.com)
USG People is een van de grootste leveranciers van HR-diensten in Europa en biedt deze dienstverlening aan vanuit gerenommeerde merken als Start People en Unique. USG People is beursgenoteerd met een omzet in 2011 van ruim € 3 miljard.

05/2009- 05/2012 Corporate director Control
Verantwoordelijkheden: Opzetten, coördineren en uitvoeren (strategische) plannings-processen, waaronder budgettering, forecasting en strategievoering. Kaderzettend en ondersteunend richting de regionale en lokale operatiën. Opleveren IFRS gebaseerde externe rapportages en het onderhouden van de groepsbrede contacten met de externe accountant. Multi-site closing en rapportering van de corporate entiteiten in Nederland, België en Luxemburg. Opleveren van de maandelijkse financiële en managementrapportages aan de RvB en RvC. Eigenaar multi-currency consolidatiesysteem, accounting handboek en het managementinformatiesysteem. Leiding geven aan 2 business controllers, 1 manager Consolidation & Reporting en 1 sr analist. Rapporterend aan CFO USG People.

Belangrijkste resultaten:
- Cashflow forecasting model ontworpen waarmee bepaald kan worden of en wanneer USG People haar bankconvenanten zou breken. Mitigerende maatregelen geïnventariseerd voor het geval de convenanten gebroken zouden worden.
- In samenwerking met Corporate Strategy, strategisch plan 2011-2015 opgesteld inclusief doorrekening diverse scenario’s.
- Kanteling organisatiestructuur USG People doorgevoerd in managementinformatie- systemen en de consolidatie- en risk management processen.
- Vendor assistance report gecoördineerd en vendor due dilligence room ingericht.
- Projectmanagement diverse acquisities binnen USG People.
- M&A proces van long list t/m integratie overgenomen activiteiten opgezet en ingericht.
- Intern management control systeem geoptimaliseerd (w.o. Business Control Framework, risk management, business reviews en controllersadviezen).

07/2007- 04/2009 Manager Business Control
Verantwoordelijkheden: Leveren van tijdige, betrouwbare en relevante sturings- en verantwoordingsinformatie aan de RvB en RvC. Ontwikkelen, coördineren en uitvoeren (strategische) planningsprocessen. Leiding geven aan 1 business controller en 1 sr analist.
Belangrijkste resultaten:
- Gebruikersvriendelijk managementinformatiesysteem (Cognos) geïmplementeerd.
- Als financieel directeur bij start-up De wereld van IKKI de financiële functie en systemen ingericht, uitgevoerd en het businessmodel geoptimaliseerd.
- Interne benchmark ontwikkeld en verbetervoorstellen opgeleverd.


07/2000-06/2007 KPN (www.kpn.com)
KPN is leverancier van Telecommunicatiediensten in met name Nederland, Duitsland en België. KPN is beursgenoteerd met een omzet in 2006 van ca. € 12 miljard.

09/2006- 06/2007 Manager afdelingen Management Informatie en Cost Accounting Wholesale & Operations
Wholesale & Operations is verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van KPN, de netwerken in Nederland en de Wholesale klanten en portfolio van KPN in Nederland.

Verantwoordelijkheden: Initiëren, ontwikkelen en opleveren van nieuwe management informatie processen en systemen. Leveren van tijdige, betrouwbare en relevante sturings- en verantwoordingsinformatie aan de interne stakeholders. Opleveren cost rapportage aan OPTA inclusief goedkeuring door externe accountant. Leiding geven aan 20 medewerkers.
Belangrijkste resultaten:
- Veranderingsproces “van Regulatory accounting naar Management Accounting” binnen de afdeling Cost Accounting geïnitieerd en geïmplementeerd.
- Afdeling Management Informatie opgezet en ingericht.
- Nieuw managementinformatiesysteem en diverse informatie portalen opgeleverd.

09/2004-12/2006 Senior Controller Divisie Vast
Divisie Vast levert telecommunicatiediensten via het vaste netwerk In Nederland. Met een omzet van € 6,6 miljard (2006) de grootste divisie binnen KPN.

Verantwoordelijkheden: Binnen Control Divisie Vast verantwoordelijk voor het segment Wholesale & Operations en de besturing van het investeringsportfolio (€ 1,4 miljard). Coördineren budgetterings- en forecastingsprocessen binnen Divisie Vast. Opleveren verbetervoorstellen op basis van uitgevoerde benchmarks.
Belangrijkste resultaten:
- Besturingsmethodiek voor de investeringsportfolio van Divisie Vast ingericht en
geïmplementeerd en voorzitter van de stuurgroep om investeringsvoorstellen te beoordelen en van advies te voorzien richting de RvB.
- Projectmanagement en ondersteuning verleend vanuit de financiële kolom bij diverse acquisitie- en outsourcingtrajecten (o.a. HCC net, Freeler en Getronics).
- Als financieel directeur bij start-up Pluk BV de financiële functie en rapportages ingericht en uitgevoerd.
- Interne benchmarks met andere Telecom operators ontwikkeld en uitgevoerd en externe benchmarks met andere Telecom ondernemingen gecoördineerd en geprofessionaliseerd.

07/2000-08/2004 Manager Control & Financiële administratie Planet Media Group
Planet Media Group is de internet service provider van KPN en levert met haar merken Planet Internet en Het Net aan ruim 1,5 miljoen klanten internettoegang en media diensten.

Verantwoordelijkheden: Operationeel verantwoordelijk voor de afdelingen Control, Financiële administratie, Business Intelligence en het Projectbureau. Deelnemen aan en coördineren van strategische projecten. Leiding geven aan 14 medewerkers.
Belangrijkste resultaten:
- Veranderingsproces financiële kolom geïnitieerd en geïmplementeerd.
- ERP pakket (Oracle Financials) voor de Financiële administratie geïmplementeerd, maandafsluiting geprofessionaliseerd en versneld van 5e naar 1e werkdag van de maand.
- SOx compliant gemaakt door invoeren control framework, testen controls en invoering Letter of Representation en IFRS geïmplementeerd.
- Balanced scorecards en Activity based costing-model uitgerold en geoperationaliseerd.


12/1997-06/2000 Fortis
01/1999-06/2000 Senior medewerker Planning & Control Fortis Bank (retail)
12/1997-12/1998 Medewerker Planning & Control Fortis Bank (retail)

11/1996-11/1997 Junior controller bij Albert Heijn
05/1995-10/1996 Systeemanalist bij Tas Top Talent

Opleidingen

2001-heden : Permanente educatie, waaronder juridische en fiscale aspecten overnames, effectief adviseren, performance management en strategic planning
2010-2011 : Baak leiderschapsprogramma (5 tweedaagse modules waarin mijn identiteit als leider verder is versterkt)
2008 : Financial executive program (breed financieel programma van twee weken)
2002-2003 : Professioneel leiderschap bij Schouten & Nelissen
1998-2001 : Postdoctorale opleiding tot Controller aan de Universiteit van Amsterdam
1988-1994 : Bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant
1981-1988 : Gymnasium B, Dominicus College, Nijmegen

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Tennis, voetbalcoach, lezen, skien

Werkgebied

  • Harmelen 50km
Talentcard®