Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Jeroen de Valk

Jeroen de Valk

Personalia

Leeftijd
65 jaar

Video

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

PERSONALIA
Naam: Jeroen de Valk
Adres: De Vlijtstraat 24
Postcode, plaats: 3816VT Amersfoort
Telefoon: 033 4753736 / 06 3337 3602
Email: jeroen.de.valk@ziggo.nl
Geboortedatum: 19 – 06 – 1958
Geboorteplaats: Rotterdam
Nationaliteit: Nederlander
Website: www.jeroendevalk.nl
LinkedIn: http://tinyurl.com/k6zmms8

PROFIEL
Vlotte, geroutineerde en creatieve allround tekstschrijver en journalist, beschikbaar voor vast werk en freelance klussen op het gebied van schrijven in de breedste zin van het woord; van dagblad tot tijdschrift, van boek tot persbericht, van poëzie tot hard nieuws. Tevens sta ik open voor werk als eindredacteur/corrector.
Ik werk momenteel als freelance auteur voor onder meer het AD, Uitgeverij Van Gennep en de digitale magazines Eempodium.nl en Cultureelpersbureau.nl.
Collega’s vonden en vinden mij empathisch en prijzen mijn humor en schrijfkwaliteiten; kijk voor persoonlijke aanbevelingen op LinkedIn (http://tinyurl.com/k6zmms8) en voor boekrecensies op www.jeroendevalk.nl. Ik haal alle deadlines en ben flexibel. Dat laatste blijkt wel uit mijn loopbaan bij het Utrechts Nieuwsblad/de Amersfoortse Courant, waar ik in vaste dienst was als recensent, cultuurverslaggever, eindredacteur, stadsverslaggever in Utrecht, algemeen regioverslaggever in Amersfoort en omgeving en fotograaf.

WERKERVARING
1997 – heden: Werkzaam voor het Utrechts Nieuwsblad/de Amersfoortse Courant. Actief als respectievelijk kunstredacteur, stadsverslaggever in Utrecht en verslaggever voor de redactie Amersfoort en omstreken. Van 2000 tot 2014 in vaste dienst, sindsdien freelancer.
1979 – 2000: Freelancejournalist voor Het Parool en het blad Jazz Nu/Jazzism. Tevens bijdragen voor onder meer De Groene Amsterdammer, Oor en HP/De Tijd.
1989 – heden: Auteur van boeken over muziek en musici voor onder meer Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam, waaronder de toonaangevende biografieën van de jazzmusici Chet Baker en Ben Webster. Het boek over Baker is verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Japans, Hongaars en (gedeeltelijk) het Zweeds.
1979 – heden: zelfstandig schrijver/journalist/musicus, sinds 2014 onder de bedrijfsnaam Jeroen de Valk Tekst & Muziek. Teksten voor cd-boekjes (Engelstalig), schrijfcoach (begeleiding van het eerste manuscript tot de gang naar de uitgeverij), artikelen voor muziekbladen, medewerking aan tv-programma’s van onder meer de VARA (De Wereld Draait Door), de NPS (De Kunst), de Wereldomroep en Het Gesprek. Aan het woord in radioprogramma’s voor de meeste landelijke en een aantal lokale omroepen. Als musicus (contrabas/basgitaar/componist) te horen op de podia en een aantal cd’s.
1989 – 1992: Parttime in dienst bij Bohepa Automatisering, Amersfoort, als schrijver van software-handleidingen.

OPLEIDINGEN
2005 – 2010: Diverse interne computer-opleidingen bij het AD.
1982 – 1985: Koninklijk Conservatorium Den Haag, contrabas.
1979: Diploma vwo / Montessori Lyceum Amsterdam.

HOBBY’S EN VAARDIGHEDEN
Talen: Onberispelijk geschreven en gesproken Nederlands en Engels, goede mondelinge beheersing van het Duits (schoonfamilie is Duits), functionele kennis van het Frans.
Journalist/schrijver: 35 jaar ervaring in schrijven (voor zowel de specialist als de generalist en van zowel ‘hard’ nieuws als ‘zachte’ sfeer-en cultuurverhalen) en het redigeren van andermans teksten.
Presentator van boek- en cd-presentaties, concoursen, grote concerten, openingen van exposities, modeshows en andere evenementen.
Internationaal vermaard jazzkenner en –publicist. Tevens auteur van korte verhalen en poëzie.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • marketeer
  • marketingmedewerker
  • pers-, publieksvoorlichter
  • pr-adviseur
Sector(en):
  • Techniek
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • In overleg

Werkervaring

01-01-1979 tot heden
AD Amersfoortse Courant, Het Parool, Uitgeverij Van Gennep en andere opdrachtgevers, freelance journalist/schrijver.

Opleidingen

01-08-1982 tot 01-07-1985
Koninklijk Conservatorium, contrabas, geen diploma wegens te druk met de journalistiek

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Musiceren, schrijven en lezen van proza en poëzie, speelfilms.

Werkgebied

  • Amersfoort 25km
Talentcard®